enGB English version

Internationale Vrouwendag

Foto Palmolieplantage-28 maart is internationale Vrouwendag en in de Boekhandel Dominicanen wordt van 10 tot 17 uur actie gevoerd door de Amnesty Groep Maastricht. Dit jaar met de vraag aan Unilever om op palmolieplantages werkende vrouwen te beschermen.
De omstandigheden waarin vrouwen werken op de Indonesische palmolieplantages van bedrijf Wilmar zijn mensonterend. Zij worden gedwongen vele uren te werken onder dreiging van het korten op hun salaris. Als dagarbeiders zijn zij niet verzekerd voor ziektekosten en bouwen geen pensioen op. Zelfs als ze jarenlang voor hetzelfde bedrijf werken, krijgen ze geen vast contract in tegenstelling tot mannen. In de Boekhandel sturen we Unilever zoveel mogelijk kaarten zodat deze problemen daadwerkelijk aangepakt worden.
U kunt de petitie ook online tekenen: https://secure.amnesty.nl/petitie_palmolie

Reageer

 

 

 

U kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>